medische verpleging thuiszorg

Thuiszorg en medische verzorging

Met onze medische zorg, zorgen wij bij WijkZorgZuidOost dat uw gezondheid en lichamelijke welzijn voorop staan. Denk hierbij aan het genezen van wonden, het bestrijden van pijn en het voorkomen van ziekten of aandoeningen. Ook denken wij hierbij aan het voorkomen of verminderen van lijden en ongemak, zodat u zo min mogelijk pijn ervaart.

Onder medische zorg valt bijvoorbeeld wondverzorging, het geven van medicijnen, katheterzorg of het inbrengen van een maagsonde. Onze verpleegkundigen zijn gericht op het herstellen van uw gezondheid, of het voorkomen van verergering van de klachten die u ervaart. Ook geven onze verpleegkundigen u graag advies indien u vragen heeft.

Ook bij onze medische zorg staat respect bij de wijkverpleegkundigen van WijkZorgZuidOost voorop. Wij vinden het belangrijk om uw mening in acht te nemen om zo de beste zorg voor u te kunnen bieden.
thuiszorg wat doen wij Allereerst maken wij een zorgplan. We houden rekening met uw wensen en respecteren uw eigen mening over het zorgplan.

Ieder zorgplan is natuurlijk gericht op uw situatie en we kijken naar hoe we u zo goed mogelijk kunnen helpen. De diensten waar u bij WijkZorgZuidOost bijvoorbeeld op kunt rekenen zijn:

Wondverzorging en pijnbestrijding, of het meten van de bloedruk. Het geven van injecties of aanleggen van infuus. We verzorgen het catheter of stoma en verschonen of leggen (druk) verbanden aan.
Uiteraard kunnen wij medicatie toedienen en begeleiden wij langdurig zieken of herstellende patienten We verzorgen de nazorg van operatie of gehandicapten zorg Daarnaast kunnen wij ook ondersteuning bieden aan de familieleden/mantelzorgers
thuiszorg wat doet uU denkt na over wat u nu nog zelf kunt en waar u binnenkort behoefte aan zou kunnen krijgen.

U kijkt vast (wanneer u daar mogelijkheden voor heeft) wie er in uw omgeving eventueel het best als mantelzorger bij u past.

U maakt een lijstje met uw wensen én bijvoorbeeld de dingen die u niet prettig vindt.

Bij WijkZorgZuidOost vinden wij het belangrijk om uw wensen te weten, maar vooral dat u zich goed voelt bij de zorg die wij geven. Wanneer u zich een beetje op het intake gesprek voorbereid, kunnen wij samen naar de beste oplossing kijken.
thuiszorg wat kost hetDe kosten voor medische thuiszorg hangen samen met uw persoonlijke situatie. In sommige gevallen zijn er voor u geen kosten wanneer u bijvoorbeeld een indicatie heeft. In andere gevallen wordt er van u weer een eigen bijdrage verwacht. Tevens kunt u zorg van WijkZorgZuidOost zelf inkopen, al dan niet met een persoonsgebonden budget. De verzekering dekt in bepaalde situaties (een deel van) de kosten.

Veel diensten van WijkZorgZuidOost worden gefinancierd vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Voor deze zorg heeft de AWBZ dan weer bepaalt dat u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage moet betalen.

Zoals u ziet lijkt bovenstande best wel een doolhof van regeltjes. Daarom kijken wij het liefst samen met u naar de beste oplossing en helpen u met uitzoeken én de eventuele aanvragen voor de (maximale) vergoeding van de kosten