Huishoudelijke hulp amsterdam-almere

Thuiszorg huishoudelijke hulp

Wanneer u er zelf niet meer aan toe komt om het huishouden te doen, kunt u bij WijKZorgZuidOost terecht voor huishoudelijke hulp. Stofzuigen, dweilen, ramen lappen, beddegoed verschonen, afwassen, opruimen en meer kunt u met een gerust hart aan onze professionele huishoudelijke hulpen overlaten.

Wij streven ernaar dat u slechts één gezicht over de vloer krijgt, zodat degen precies weet wat er bij u moet gebeuren en wat u wel en wat u niet prettig vindt.

Onze goed opgeleide hulpen zorgen ervoor dat u op een prettige manier langer in uw eigen woning kunt blijven wonen. U kunt dus met een opgeruimd gevoel gewoon bezoek blijven ontvangen en in de avond in een fris bed kunt slapen.

U bepaald uiteraard zlef waar u wel en waar u niet mee geholpen wilt worden. We maken vooraf heldere afspraken met u, zodat u zich prettig voelt bij onze hulp.
thuiszorg wat doen wij Hulp in de huishouding aanvragen is soms best een grote stap. Vaak is het moeilijk om te accepteren dat er (wat extra) huishoudelijke hulp nodig is. Wij bieden daarom hulp in uw huishouden op een manier die dicht bij degene staat die dat nodig heeft.

Wij werken met zorg en toewijding, daarom vinden wij het belangrijk, dat u slechts een gezicht over de vloer krijgt. Onze huishoudelijke hulp leert u dan goed kennen en weet wat u fijn vindt of absoluut niet prettig vind.

U kunt denken aan: schoonmaken van uw huis, zoals stofzuigen, afstoffen, ramen zemen etc. Maar ook kunnen wij uw bed verschonen en opmaken, uw kleding wassen of strijken. We kunnen ook uw boodschappen doen en u assisteren bij het maken van maaltijden.
thuiszorg wat doet uU denkt na over wat u nu nog zelf kunt en waar u binnenkort behoefte aan zou kunnen krijgen.

U kijkt vast (wanneer u daar mogelijkheden voor heeft) wie er in uw omgeving eventueel het best als mantelzorger bij u past.

U maakt een lijstje met uw wensen én bijvoorbeeld de dingen die u niet prettig vindt.

Bij WijkZorgZuidOost vinden wij het belangrijk om uw wensen te weten, maar vooral dat u zich goed voelt bij de zorg die wij geven. Wanneer u zich een beetje op het intake gesprek voorbereid, kunnen wij samen naar de beste oplossing kijken.
thuiszorg wat kost hetVanaf 1 januari 2015 valt de verzorging van de wijkzorg onder de zorgverzekeringswet. Dit betekent dat de zorg die u nodig heeft wordt vergoed door uw eigen zorgverzekeraar. Er is dus voor uw verzorging geen sprake van een eigen bijdrage of eigen risico.

WijkZorgZuidOost zal samen met u bepalen welke zorg u of uw naaste nodig heeft. Zij zal samen met u kijken naar uw mogelijkheden en bijvoorbeeld de mogelijkheden van familie of netwerk.Naast de nodige zorg kunt u tevens bij de gemeente (het Wmo loket) terecht voor ondersteuning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nodige aanpassingen die in huis nodig zijn voor de dementerende persoon.
Ook voor bijvoorbeeld een rolstoel kan men bij de gemeente terecht. Wij kijken samen met u (aan de hand van de AWBZ indicatie) op welke vergoeding u kunt rekenen en helpen u met de aanvragen.