verzorging thuiszorg

Thuiszorg en verzorging

WijkZorgZuidOost BV kan van uit de thuiszorg ook hulp bieden door middel van verzorging. Hiermee richten wij ons op persoonlijke verzorging, dit zijn allerlei algemene taken die u dagelijks uitvoert. Denk hierbij aan het poetsen van uw tanden, het aan- en uitkleden maar ook het kammen van uw haar of het in en uit bed stappen. Onder deze vorm van thuiszorg valt ook het toedienen van medicatie en wat hierbij komt kijken, of bijvoorbeeld het controleren van de bloeddruk en hartslag.

Niet alleen helpen wij bij het uitvoeren van deze taken, maar geven wij bij WijkZorgZuidOost BV ook adviezen en instructies. Dit doen wij om degene die wij verzorgen een stuk zelfstandigheid mee te geven waar dat mogelijk is.

Zodra u op zoek bent naar persoonlijke hulp (voor uzelf, of een ander) helpen wij u graag verder. Wij vinden het erg belangrijk dat de mening van de familie en degene die wij verzorgen voorop staan. Zo bieden wij de thuiszorg aan die precies bij u past en waar u het zelf ook mee eens bent.

thuiszorg wat doen wij Persoonlijke verzorging is soms best ingrijpend in de situatie van degene die dit nodig heeft. Vaak is het moeilijk om te accepteren dat er (wat extra) verzorging nodig is.

Wij bieden daarom verzorging op een manier die dicht bij degene staat die dat nodig heeft en niet voor een medisch-verpleegkundige oplossing.

Wij werken met zorg en toewijding, daarom vinden wij het belangrijk, dat u slechts een gezicht over de vloer krijgt. Onze verzorgende leert u dan goed kennen en weet wat u fijn vindt of absoluut niet prettig vind.

thuiszorg wat doet uU denkt na over wat u nu nog zelf kunt en waar u binnenkort behoefte aan zou kunnen krijgen.

U kijkt vast (wanneer u daar mogelijkheden voor heeft) wie er in uw omgeving eventueel het best als mantelzorger bij u past.

U maakt een lijstje met uw wensen én bijvoorbeeld de dingen die u niet prettig vindt.

Bij WijkZorgZuidOost vinden wij het belangrijk om uw wensen te weten, maar vooral dat u zich goed voelt bij de zorg die wij geven. Wanneer u zich een beetje op het intake gesprek voorbereid, kunnen wij samen naar de beste oplossing kijken.

thuiszorg wat kost hetVanaf 1 januari 2015 valt de verzorging van de wijkzorg onder de zorgverzekeringswet. Dit betekent dat de zorg die u nodig heeft wordt vergoed door uw eigen zorgverzekeraar. Er is dus voor uw verzorging geen sprake van een eigen bijdrage of eigen risico.

WijkZorgZuidOost BV zal samen met u bepalen welke zorg u of uw naaste nodig heeft. Zij zal samen met u kijken naar uw mogelijkheden en bijvoorbeeld de mogelijkheden van familie of netwerk.Naast de nodige zorg kunt u tevens bij de gemeente (het Wmo loket) terecht voor ondersteuning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nodige aanpassingen die in huis nodig zijn voor de dementerende persoon.
Ook voor bijvoorbeeld een rolstoel kan men bij de gemeente terecht. Wij kijken samen met u (aan de hand van de AWBZ indicatie) op welke vergoeding u kunt rekenen en helpen u met de aanvragen.